torstai 4. heinäkuuta 2013

SÄHKÖÄ KANSALLE!

Eilen uutisissa kerrottiin, että Fennovoima on nyt valinnut Pyhäjoelle tulevan ydinvoimalan laitteistotoimittajaksi venäläisen Rosatom Overseas'in.  Koska sitä ei mainittu laitostoimittajana Fennovoiman alkuperäisessä hakemuksessa, se viedään uuteen eduskuntakäsittelyyn. Tämä voi viedä vuoden päivät, sanottiin tänään joissain uutisissa =O

Siis, mitä?! Mitä väliä sillä on, kuka on laitetoimittaja, jos ydinvoimala kuitenkin rakennetaan? Kun on annettu lupa tälle ydinvoimalalle ja juuri tähän paikkaan, niin miksi se ei ole sillä selvä? Ihan vaan blondina tätä ihmettelen. Pekkarinen kuulemma on sitä mieltä, että mitään uutta periaatepäätöstä ei tarvittaisikaan.

Koska Rosatom haluaa myös Fennovoiman vähemmistöosakkaksi, niin sen luulisi haluavan rakentaa mahdollisimman toimivan ja kestävän laitoksen. Eikö?  Ei se ainakaan huonompi voi olla kuin Eurajoelle jo vuosia rakenteilla oleva susihukkanen.

Sitten tullaankin näihin merikotkien pesiin ja liito-oravien kakkoihin.

Parhalahdelle on nimittäin tulossa tuulivoimapuisto. Ja samanlainen Yppäriin. Mitäpä mahtaa niiden siivet aiheuttaa linnuille? Siinä taitaa yhdet siivet leikata toiset, ja päänkin vielä hyvässä lykyssä. Niinhän on jo muualla käynytkin. Ja se humina, jota myös meluksi kutsutaan, ajaa kyllä kakkivat oravat tiehensä.

Miksi Pro Hanhikivi ja muut luonnonsuojelijat eivät noteeraa lainkaan tätä?
Ai niin, niistähän ei tule ydinjätettä!  Eli he eivät lopulta olekaan huolissaan linnuista ja oravista, vaan ihmisistä!  Sillä tuulivoimalaitteet ovat vaarallisia vain eläimille, koko ajan. Ydinvoimala on vaarallinen ihmisille, potentiaalisesti. Vain voimalan rakentaminen on kuitenkin se, mikä yritetään estää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti