maanantai 8. heinäkuuta 2013

PALA KUIVAHTANUTTA PIZZAA

Kielosaaren kahviosta ja leirintäalueesta on tänä kesänä vastannut Pyhäjoen kunta. Käytännön vastuuhenkilö on kuulemani mukaan sellainen, jonka harteilla on jo melkoinen työ- ja henkilömäärä. Kesällä hieman pienempi koulujen lomien vuoksi. Mutta onhan hänellä toki itselläkin kesällä lomaa, varmaankin kuukauden päivät.

Siispä kahviota ja leiriytymistä käytännössä hoitavatkin nuoret kesätyöläiset, jotka on palkattu kahden viikon jaksoihin. Siinä ajassa ehtii justiin oppia hommat ja sitten onkin aika uusien astua kehiin.

Hämmästystä ja harmittelua aiheuttaakin se huono palvelu, mitä sieltä saa. Huono sikäli, että nuorille ei ole annettu työkaluja hoitaa tehtäväänsä hyvin.  He ovat kohteliaita ja söpösiä, mutta myytävänä ei näytä olevan paljoa muuta kuin jäätelöä, ja sitäkin vain muutamaa lajia.

Kun ihmist tulevat leirintäalueelle, jossa on kahvio, he toki odottavat sieltä myös jotain saavansa. Kuten myös muut alueella pistäytyvät.  Saati sitten sellaiset, joilla on siellä järjestetty tilaisuus, kuten lauantain torvisoittotapahtuma.  Ja hyllyssä on pala kuivahtanutta pizzaa. Ja jotain makeaa, että soittajille saattoi kahvit kunnan puolesta tarjota.

Todella noloa!

Miksi ei tähän työhön panosteta? Miksei nuorille anneta tehtäväksi / myytäväksi kunnon tarjottavaa.  Äkkiäkös sitä leipoisi kuivakakun tai mokkapaloja, sulattaisi vaikka pakasteesta karjalanpiirakoita ja lisukkeeksi munavoita tai tuoreita tomaatteja ja kurkkua. Ei hirveän paljoa mielikuvitusta tarvita. Ei myöskään hirveän paljon rahaa.  Asiakkaathan ostaisivat ne tuotteet (joita voisi ottaa vaikka vähän kerrallaan sulamaan), joten raha tulisi runsaanpana takaisin. Jos pelkää, että tuotteita jää kesän loputtua käsiin, niin niitähän voi myöhemmällä myydä vaikka oppilaille, jotka ovat aina nälkäisiä.

Tällä menolla tuntuu siltä kuin kunta haluaisi ajaa tuon leirintäalueen alas saadakseen saaren muuhun käyttöön. Mitä muuta tällainen toiminta voisi olla?  Kyllä sana kiertää karavaanarien keskuudessa ja piankin ollaan ilman leiriytyjiä.  Ehkä minä olin väärässä.  Ehkä Pyhäjoki sittenkin on sisäänpäinlämpiävä paikka, jonne ei ulkopuolisia haluta. Nyt, kun Shellikin lopetti olisi entistä tärkeämpää, että Kielosaaren kioski toimisi kunnolla ja siellä olisi poikkeajille jotain tarjottavaa!

3 kommenttia:

  1. maria mummo on kanssasi ihan samaa mieltä. Jos paikalla on uuni, nuoret itsekkin ovat käteviä käsistään ja osaavat leipoo piirakkaa ym. hyvää. Jauhot ei kaapis happane eikä muutkaan aineet. Antakaa nuorten yrittää.

    VastaaPoista
  2. NYT OIS TIRILÄN PEKALLA AIKA AUKAISTA PYHÄJOEN KAFFILA /PARLAMENTTI.
    TILAT ON KU VAAN OTTAA TYTTÖJÄ TÖIHIN JA BAARI AUKI!!!!

    VastaaPoista
  3. Asiaa puhut. Justiin toissapäivänä ajeltiin Seon ohi ja katsottiin, miten siellä hyvät tilat tyhjyyttään humisevat. Autoja näkyy tankkaamassa usein. Kahvilalla olisi kysyntää, asiakkaita varmasti riittäisi.

    VastaaPoista