lauantai 18. toukokuuta 2013

SUOMIPOIKA UHOAA

Titta här: Ruotsi häviää (Sverige förlurar igen)
Ruotsi on helppo nakki Leijonille.
Ruotsalaisseula murtuu!
Täältä pesee, Ruotsi!

Kovin oli ylpeää ja itsevarmaa tykittelyä Iltalehdessä lauantaina. Oli oikein 15-kohtainen listakin siitä, missä kaikessa Suomi on Ruotsia parempi. Arvasihan sen, mitä se tarkoittaa. No sitä tietenkin, että korskeus kostautuu.

Itseäni hävetti. Siis se lista. Siihen oli laitettu, että "Jarkko Nieminen on APT-listalla sijalla 41 ja paras ruotsalaiskollega Patrick Rosenholm sijalla 437. Tasoero on niin suuri, että oikein hävettää."  Voi, voi. Mihin ovat unohtaneet Björn Borgin? Suomalainen ei ole KOSKAAN pärjännyt tenniksessä niin hyvin. Jarkkokaan ei pärjää, kunhan häviää yhdelle jos toiselle, korkealla tasolla tosin.

Niin ne näkyvät ruotsalaisetkin uhonneen Expressenin lööpeissä. Mutta ehkä heillä oli siihen aihettakin.  Leijonat on kaksi kertaa voittanut. KAKSI KERTAA.  Koko aikana. Kaikkiaan. Enpä lähtisi sillä kehuskelemaan!

No, eipä mitään. Samanlainen tulos oli Euroviisuissa.  Suomen edustaja jäi sijalle 24 (osanottajia oli 26). Oli sentään parempi suoritus kuin luulin, veikkasin nimittäin toiseksi viimeistä sijaa. Ruotsi ei edes antanut Suomelle yhtään pistettä. Hyvä Ruotsi, teillä on sentään selkärankaa!

Suomen kappale oli niin typerä, pusuineen kaikkineen, että tämä oli oikein hyvä tulos sille. Ei kaikilla typeryyksillä tarvitse voittaa. Ja ehkä muut ovat samaa mieltä, kun kisan voitti paljasjalkainen keijukainen ballaadillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti