perjantai 24. toukokuuta 2013

ERINOMAINEN LUKIO

MTV3 on taas julkaissut jokavuotiset tilastonsa suomalaisten lukioiden paremmuudesta. Joka vuosi tätä tilastoa jännitetään kuin se olisi suurikin tapahtuma. No, kieltämättä se onkin. On hyvä saada hehkuttaa osaamisellaan, pärjäämisellään, paremmuudellaan.

Kun ensimmäinen tilasto julkaistiin vuosia sitten, Pyhäjoen lukion sijoitus oli päälle kahdensadan. Mutta siitäkös me lannistuimme? Ei suinkaan! Sijoitus oli hyvä. Pienen lukion on vaikeampi pärjätä vertailussa, jossa huomioidaan vain ylioppilaskirjoitusten tulokset. Kun on vähän kirjoittajia, yksikin huono arvosana saa liian suuret suhteet. Raahen lukio oli tuolloin suhteellisen hyvin sijoittunut, muita lähikuntia en muista.

Seuraavan tilaston tullessa Pyhäjoen lukio olikin jo kivunnut parhaimmistoon. Sen jälkeen sijoitus onkin ollut todella hyvä.

Tämänvuotisessa tilastossa Pyhäjoki on sijalla 17. Ympäristökuntien lukiot sijoittuvat: Kalajoki sijalle 166, Siikajoki 180, Raahe 221 ja Oulainen sijalle 229. Olemme siis suorastaan erinomaisia muihin ympäristökuntiin verrattuna.

Tämä on hyvien abiturienttien vuosi. Kirjoittajien joukossa on niitä, jotka siirtyivät yläasteelta 9-10 keskiarvolla lukioon. Vaikka lukio-opiskelu onkin erilaista kuin peruskoulussa opiskelu, ahkeralla työllä sielläkin pärjää. Ja opettajat ovat erinomaisia, asialleen omistautuneita, innostavia. Koko koulun ilmapiiri kannustaa etsimään tietoa ja innostumaan sen löytämisestä.

Miksi Pyhäjoen pikkuinen lukio pärjää, vuosi vuoden jälkeen? Ehkä juuri siksi. Kaikki tuntevat kaikki. Pudonneita kannustetaan jatkamaan, vedetään kädestä, työnnetään selästä, neuvotaan, opetetaan, huolehditaan. Se on kuin perhe, sanan parhaassa merkityksessä.

Toivomme vain, että myös pyhäjokiset vanhemmat osaisivat arvostaa lukiotamme. Kannustaisivat lapsiaan menemään omassa kunnassa olevaan, hyvän yleissivistyksen antavaan, kokemuksilla rikastavaan opinahjoon.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/lukiovertailu-2013-ressu-on-taas-paras/2013/05/1760205

HYVÄ ME!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti