torstai 30. toukokuuta 2013

KUKA JÄÄKÄÄN ELÄKKEELLE?

Eilen YLE pisti puoluejohtajat tenttiin.  Puhuttiin siitä, mihin suuntaan tämä kansakunta on menossa ja mikä osuus hallituksella on siinä ollut. Yksi listalla ollut asia käsitteli nuorisotakuuta.

Nuorisotakuusta on jo aiemmin tässä blogissa. Tässä kohtaa kauhistelen vain toimittajan huomiota siitä, että JOKA PÄIVÄ kuusi (6) alle 30-vuotiasta nuorta jää eläkkeelle! Hyvänen aika! Sehän tekee viikossa 42, kuukaudessa 360 ja vuodessa 4320!  Kohta kaikki nuoret ovat loppu.

Ja mikä se alhaisen eläköitymisen syy on? Syrjäytyminen! Suurin osa näistä on kuulemma maahanmuuttajataustaisia. Kieltäydyn olemasta rasisti vaikka sanon, että arvattavissa oleva asia tämä on.  Kohta ne Tukholman mellakat rantautuvat tännekin, jos tilanne tällaisena jatkuu.

Nuorilla ei ole koulutuspaikkoja eikä työpaikkoja. No, haloo! Antakaa nyt hyvät päättäjät vanhempien ihmisten lähteä eläkkeelle, kun he vielä ovat elossa! Näin vapautuu työpaikkoja nuorten käyttöön.

Nuorisotakuu, etsivä nuorisotyö, nuoten työpajatoiminta. Puoluejohtajien ratkaisuja tähän tilanteeseen. Taustalla varmaan ihan hyviä ajatuksia, mutta toteutus vähäsen ontuu.

Noin 100 000 alle 30-vuotiasta on ilman koulutusta. Mistähän tämä sitten johtuu? Koulutuspaikkoja lopetetaan kovalla kädellä, joka vuosi, kaikkialta. Raahestakin lopetetaan ammatillista koulutusta, samoin Ylivieskasta. Missä ihmeessä nämä nuoret sitten kouluttautuvat?

"Suomen koululaitos on maailman paras, todetaan jälleen uudessa tutkimuksessa.
Kansainvälisen oppimateriaalivalmistajan Pearsonin arvio perustuu Pisa-koulutututkimuksiin ja useisiin muihin kansainvälisiin tilastoihin muun muassa aikuisten lukutaidosta ja siitä, kuinka suuri osa opintonsa aloittaneista suoritti tutkintonsa loppuun.
Parhaiten menestyvät maat, joissa hallitsee oppimisen kulttuuri ja joissa opettajia arvostetaan. Suomen menestys oppimisvertailuissa ei siltä kannalta ole mikään ihme. Usko oppimisen arvoon ja koulutukseen keinona edetä on ollut Suomessa vahva jo yli sata vuotta."  (HS 27.11.12)

Onkohan Suomessa oikeasti päättäjillä menneet Pisa-tutkimustulokset päähän? Siis hattuun? Niin rajusti on koulutuksen alasajo Suomessa alkanut ja nyt jatkuu. Opettajilta viedään pois kaikki arvovalta ja kohta keinot hallita luokkaa mitenkään. Se johtaa siihen, että kohta kukaan ei opi mitään, vaikka haluaisikin. Se taas johtaa siihen, että kohta Suomi on lukutaidottomien tollojen maa. Eläköön viisaat päättäjät!  Eläköön koulutuksen aliarvioijat ja koulutuspaikkojen karsijat!  Eläköön tämä tyhmenevä, kehuja kestämätön maa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti