perjantai 14. kesäkuuta 2013

MÄ MUUTAN POHJOIS-KA.... EIKUN YPPÄRIIN

Todella noloa tämä tämmöinen!  Kohta Pyhäjoen keskustassa ei ole yhtään ainutta kahviota! Siis yhtään sellaista paikkaa, mistä voisi ohikulkija tai kyläläinen ostaa pullakahvit, istua hetken pöydän ääressä ja lukea vaikka Iltistä. Aivan kamalaa!

Koko isossa pitäjässä pullakahvit saa ainoastaan Yppärin Nesteellä! Siellä sitten palvellaankin oikein olan takaa. On bensiiniä, ihan kassalta ostettuna. Voi korjauttaa autonsa osaavissa käsissä. Samalla reissulla hoituvat kauppa-asiat, kahvittelu, ruokailu, Alkon tilaukset ja vieläpä postikin. Kyllä yppäriläisten kelpaa! Kateellinen olen heille.

Mistä aihe moiseen vuodatukseen? No siitä, että tänään tuli Jobin-postia. Shelliähän on ajettu alas jo pitemmän aikaa, nyt sieltä loppuvat postipalvelut. Ne siirtyvät Salelle. Ihan hyvä paikka Sale varmaan on, ainakin tilavampi kuin Siwa. Hyvä se vaan on, että posti kuitenkin täällä säilyy, eikä tarvitse Raaheen asti mennä.

Mutta tämän myötä sitten loppuu se kahvilatoimintakin. Ja kaikki muu Shellillä ollut toiminta.

Kuulin, että tilalle kaavailtu ABC-asema olisikin kylmäasema =O  Mitä me sellaisella teemme? Johan meillä on SEOn kylmäasema. Kyllä yksi sitä lajia riittää!

Kun oli lehtijuttu siitä, että Shellin tilalle rakennettaisiin ABC ja Sale muuttaisi siihen, kuvittelin mielessäni jotain Kalajoen ja Pattijoen ABC:n tapaista paikkaa. Missä olisi bensa-aseman ja kaupan lisäksi kahvila-ravintola ja kenties burgerikin. Mutta mitä vielä!

Jokunen vuosi sitten, kun olin kylän läpi menoss töihin, näin Ärrän edessä harhailemassa isolla kuorma-autolla liikkuvan ohikulkijan. Oli varhainen aamu ja miekkonen oli selvästi kahvikupposen tarpeessa. Kokeili lukittua Ärrän ovea, joka aukesi vasta kymmeneltä. Kokeili lukittua Dadon ovea ja kysyi minulta, eikö mistään saa kahvikupposta. Neuvoin hänet Shellille, joka silloin oli jo seitsemältä auennut ja tarjosi tuota kaivattua nestettä.

Mitä sanon tulevaisuudessa? Mitä, kahvikupponenko? Voi tokkiinsa, eihän meillä Pyhäjoella nyt kahvia missään ole tarjolla!  Ai niin, jos kova hätä tulee, niin Eväskontissa saattaa pannu jo olla kuumana ja siellä voi juoda kupposen lihatiskin vieressä seisten. Tai jos Saleen haluaa, niin saa oikein istuakin, pullaa sieltä ei kylläkään saa.  Kirjastokin aukeaa joskus ja siellä on herkullinen kahvivalikoima, jouluisin pipareitakin. Niin, ja onhan Kielosaaressa kesäkioski. Milloinkahan se mahtaa olla auki?  Ravintolat ovat suljettuina tai eivät tarjoa kahvia.  

Mutta onhan meillä Yppärin Neste! Kauan eläköön se ja sen hyvä asiakaslähtöinen toiminta!

Sitten vielä ihmetellään, kun kaikki ajavat ohi. Mitä ne täällä tekisivät, palveluja karsivassa pitäjässä?  Ypäriin neuvon kaikki ohikulkijatkin.

2 kommenttia:

  1. Se on arpajaisvoitto syntyä Yppäriin.

    VastaaPoista
  2. Asiaa. Just yhtenä päivänä kattelin, että jonku pitäis kunnostaa ja pyöräyttää käyntiin se Seon pihassa oleva kahvio...

    Huono puoli: raskaan liikenteen kannalta hankala paikka! :( Siihen on vaikea kääntyä isommalla kalustolla, ja varsinki pohjoseen menevillä on tympeä lähtö siitä risteyksestä (Stop-merkki, huono näkyvyys, ylämäki - puhumattakaan liukkaista keleistä!)

    VastaaPoista