keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

HARMISTUKSEN AIHEITA

Kuuteista

Uutisissa kerrottiin kuuttien kuolemista. Suurin osa niistä on menehtynyt.
No, onko tuo ihme, kun pitkin kevättä käyvät kurkkimassa pesiin! Keväällä näyttivät, kun tutkijat etsivät kaikki pesät ja sitten sorkkivat sinne kameroineen ja laskivat kuutteja. Sehän on sama kuin vetäisi porkkananvarret välillä maasta tarkistaakseen onko siellä jo alkua ja minkä kokoinen alku ja sitten työntäisi maahan takaisin.  Tulisiko siinä satoa?  No, ei tulisi.  Hölmöläisten touhu tämä tämmöinen!


Päästöistä

Minua on aina hämmästyttänyt se, miten päästöjä saa olla, kunhan vain maksaa.  Siis on annettu tietyt päästörajat, joita ei saisi ylittää.  Sitten on tehtaita, jotka haluavat päästää enemmän saasteita ilmaan ja veteen kuin on luvallista. No, ne voivat ostaa luvan.  Maksavat siitä, että luonto saastuu luvattua enemmän.

Fiksua toimintaa! Tosi fiksua! Sillähän se saastuminen saadaankin asoihin, että kaikki mahdolliset ylitykset hoidetaan rahalla.  Jos jollakulla ei tulekaan päästöjä odotetusti, se voi myydä luvat toiselle, jolla päästöjä on liikaa.  Hmm.  Periaatteessa ihan fiksua. Mutta vielä fiksumpaa olisi se, että jokaisella olisi omat rajat, joita ei saisi ylittää. Ei rahalla, eikä millään. Jos jonkun päästöt sitten ovatkin pienemmät, niin sehän on vain plussaa.  Tämä maailmahan voisi paremmin, jos kellään ei olisi yhtään päästöjä.

Sitten ovat vielä tuollaiset kuin Talvivaaran kaivos. Että sotkea saa, kun vaan on lupa. Ei sillä vahingonteolla niin väliä. Viis siitä, että vesistö saastuu, juomavesi loppuu, kalat kuolevat. Viis siitä, jos kaikki tuhoutuu, kunhan vain on lupa. Pitäähän niiden kaivoksen omistajien nyt rikastua!


Ulkomaista

Kaivoksesta tulikin mieleeni ihan toinen asia. Minkä ihmeen takia suomalaiset haluavat kaiken tuottavan toiminnan ulkomaalaisten käsiin?  Jos joku firma menestyy ja sillä on vientiä ulkomaille, niin kohtapuoliin kuulee uutisista sen jo tulleen myydyksi - ulkomaille. Ja tämä kaivostoiminta halutaan varta vasten ulkomaalaisten käsiin. Tulkaa vaan kaikki tänne kaivamaan kultaa ja hopeaa ja mitä kaivattekin!  Viekää vaan tuhkatkin pesästä!

Suomihan on jo kuin joku Afrikan valtio, minkä ulkomaiset yhtiöt putsaavat kaikista luonnonrikkauksista ja vievät vielä rahatkin mennessään. Mitä meille suomalaisille sitten jää? Ai niin, ne saasteet.  Hip hurraa!


Pankeista

Pankkien asiakaspalvelut sen kuin vähenevät. Nyt lopettavat pankkien konttoreita. Mitäs sitä konttoreilla tekisi? Asiakkaathan niissä vain käyvät ja kuljettavat hiekkaa pankkisalien hienoille lattioille.

Ensin pakotettiin kaikki normaalin pankkitoiminnan piiriin kuuluvat asiakkaat laskunmaksuautomaattien ja kotitietokoneiden ääreen maksamaan laskujaan ja ottomateista rahaa nostamaan. Pankkisaliin toivotettiin tervetulleiksi vain sijoittamisesta kiinnostuneet. Lainanhakijat ovat myös tällä hetkellä tervetulleita, kun taas yritetään kaikki saada velkaantumaan. Tai ainakin antamaan rahansa pankeille.

Pankkivirkailijoiden määrä on vähentynyt ja konttorien aukioloajat supistuneet minimiin.  Raahessakin Norske Bank on avoinna kassatoiminnoille ainoastaan päiväseltään kolmisen tuntia. Miten sinne työssäkäyvä muka pääsee, Pyhäjoelta? Ei mitenkään. Eikä Pyhäjoen Osuuspankki ole paljoa parempi, vaikka onkin maanantaisin vielä normaalisti auki.

Nyt sitten karsivat niitä konttoreitakin.  Pyhäjoellakin oli vielä jokin aika sitten kaksi konttoria ja keskustan konttorissa kolme pankkivirkailijaa palvelemassa asiakkaita.  Nyt on yksi konttori, jossa on tiskin takana yksi virkailija ja vähäiset aukioloajat.  Ei voida mielestäni enää puhua mistään pankkipalveluista!  Kohta pitää varmaan mennä Brysseliin asioimaan!

Saa nähdä, miten alas nämä Suomen asiat ajetaan ennen kuin kaikki romahtaa =O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti