sunnuntai 29. syyskuuta 2013

PATSAAN PALVONTAA?

Olemmeko me siirtyneet johonkin Aasian maahan kenties? Tällainen kysymys tuli väistämättä mieleemme, kun pari viikkoa sitten ajelimme Raision keskustassa. Joku ehkä miettii, missä Raisio on. No, sehän on Turun ja Naantalin välissä. Siellä siis ajelimme ja ihmettelimme.

Ehei, ei tämä ole mikään itämainen jumalankuva. Onpahan vain suomalainen versio aurinkokuninkaasta. Kyseinen herra oli alennettu tanssikuninkaaksi (ilmeisesti on tullut meriittiä silläkin alalla). Hirvitys tämä ainakin on =O

Raision keskusta ei ole koskaan ollut mikään kaunistus, kuten eräs ystäväni totesi. Mutta nyt se on muuttunut todella oudoksi. Kammottavaksi suorastaan. Erityisesti niille ihmisparoille, jotka asuvat tuossa patsaan takana olevassa kerrostalossa. Siis todellakin, joidenkin raukkojen koti on siinä ja he joutuvat päivästä päivään katsomaan parvekkeeltaan ja ilkkunoistaan, miten tuo "vapaudenpatsas" ojentelee kättään korkeuksia kohti. Öisiä painajaisia en uskalla edes ajatella.

Mitä ihmettä on Veikkauksen väen mielissä oikein ollut? Siis oikeasti! Kenen älytön väläys on ollut tehdä tuollainen patsas?

Onhan Tami toki maineikas valmentaja - mutta oikein patsaan arvoinen. Ja vielä tuollaisen kammotuksen. Ja kaiken lisäksi Raisiossa, mihin hänellä ei tietääkseni ole mitään yhteyttä.

Kyseisen talon asukkaat ovat valittaneet patsaasta ja heille on lehtien palstoilla luvattu, että patsas siirretään Turkuun, Artukaisiin. No, sinne se paremmin sopiikin, TYPhoon-hallin (tai mikä sen nimi nykyään llieneekään) viereen. Miksei samantien Kupittaalle jäähallin viereen. Siellä se häviäisi sopivasti ympäristöön.

Joskus sitä miettii, onko noiden tyyppien päässä lainkaan ajatuksia. Siis terveitä, järkeviä ajatuksia. Epäilyttää...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti