sunnuntai 2. marraskuuta 2014

JÄRJEN KÖYHYYTTÄ!

Rakas blogini! Kirjoitan tästä samasta asiasta toistamiseen, koska se niin suunnattomasti ärsyttää minua!

Viime aikoina on taas uutisissa ja lehdissä ollut juttua eläkeiän korottamisesta. Aina veisataan sitä samaa virttä, jonka mukaan mummojen ja pappojen pitäisi jaksaa työssä entistä pidempään. Vanhuuseläkkeen alaikäraja nostettiin jo 63 > 65 vuoteen. Mutta sekään ei tunnu riittävän. Joku dosentti oikein touhukkaana selitti, miten alaikäraja on vieläkin liian alhainen, sen pitäisi olla vähintään 68 vuotta.

Tämä on kyllä sellaista järjen köyhyyttä, mitä ei selitä edes se, että ollaan Suomessa.

Sen sijaan, että yritetään pitää papparaiset, tai itse asiassa mummelit, koska papparaiset kuolevat "luonnollisesti" aiemmin, töissä niin kauan kuin mahdollista, pitäisi panostaa nuorten työllistämiseen.

Nuoret ihmiset eivät saa töitä. Firmoja lopetetaan, ihmisiä irtisanotaan ja lomautetaan, uusia ei tule tilalle lähiaikoina, jos koskaan. Nämä enemmän ja vähemmän koulutetut ihmiset vetävät kotona lonkkaa ja elävät valtion tuilla. Joitakin sellainen elämä houkuttaa, mutta jotkut aivan varmasti tekisivät mielellään töitäkin ja eläisivät sikäli normaalia elämää.

Mutta näillekään raukoille ei työtä löydy. Miksi ei? No, koska mummot ja papat pidetään väkisin töissä kunnes he kaatuvat saappaat jalassa. Mieluiten suoraan hautaan, ettei eläkettä tarvitsisi maksaa lainkaan.


Sitten ihmetellään näitä syrjäytyneitä ihmisiä. Nyt nuo ensimmäiset ikityöttömät ovat jo kolmissakymmenissä. Tuillako heidän pitää elää hamaan vanhuuteen, jolloin ehkä alkavat saada vanhuuseläkettä, mikäli heistä vielä eläjiksi on.

Mikä lie Suomen valtion tavoite tässä asiassa? Mitään järkevää se ei ainakaan ole.

Pistäkää nyt hyvät päättäjät nuorten aikuisten työllisyys kuntoon ennen kuin ryhdytte vanhempaa polvea työllä listimään. Saatikka ulkomailta työvoimaa raahaamaan!  Hyi häpeä!



Tähän viestiin on tullut kommentteja, joita tämä upea systeemi ei anna suoraan ladata. Joten minäpä kopioin ne tähän.


Kommentti 1:

Siinähän sitä oli oikiaa asiaa!!! Tällaiseen järjettömyyteen se johtaa, kun päättäjiksi valitaan yksin koulutuksen perusteella, ei kokemuuksen, eikä viisauden- ja maalaisjärjen perusteita huomioida. Alkaa koko suomen huusholli olla kaaoksen ja konkkursin partaalla.
Jaakko Jukkola


Kommentti 2:

Onko Stubb tilannut Himaselta selonteon? Kun tietää herran Kataisen tilauksesta tekemän raportin niin herää kysymys oliko hänen väitöskirjansa samaa tasoa. Hänhän oli muistaakseni nuorin Suomessa väitellyt.

2 kommenttia:

  1. Siinähän sitä oli oikiaa asiaa !!! Tällaiseen järjettömyyteen se johtaa, kun päättäjiksi valitaan yksin koulutuksen perusteella, ei kokemuuksen, eikä viisauden- ja maalaisjärjen perusteita huomioida. Alkaa koko suomen huusholli olla kaaoksen ja konkkursin partaalla.
    Jaakko Jukkola

    VastaaPoista
  2. Onko Stubb tilannut Himaselta selonteon? Kun tietää herran Kataisen tilauksesta tekemän raportin niin herää kysymys oliko hänen väitöskirjansa samaa tasoa.Hänhän oli muistaakseni nuorin Suomessa väitellyt.

    VastaaPoista