torstai 22. elokuuta 2013

PULLAA JA PERUNAA

Eilen Pyhäjoella järjestettiin lähiruokamarkkinat. "Paikalliset marjastajat, sienestäjät, lihantuottajat, leipojat, kukankasvattajat ja kädentaitajat voivat tulla myymään tuotteitaan." Näin luki lehti-ilmoituksessa.

Onpas kivaa! ajattelin. Ja niin ajatteli moni muukin. Markkina-aika alkoi puolilta päivin, jolloin suurin osa ostajista rynnisti paikan päälle. Vaan eivät vielä kaikki myyjät. Jaakkokin muiden mukana meni torille kahdentoista jälkeen.  Jäi ilman kalaa hän.  Yksi kävi puoli yhdeltä, ja jäi kaipaamaan marjoja. Samoin toinen. Kolmas kaipaili myös kalaa.  Ei siis kannattanut mennä paikalle heti =(

Minä kävin kahden jälkeen, jolloin tarjolla oli sekä kalaa että marjoja. Oli myös perunoita, pullia, hilloja, kukkia, lankoja, käsitöitä. Ja lakritsia, tietenkin. Kovin runsasta tarjonta ei silloinkaan ollut, myöhemmin vielä vähemmän. Veitsentekijä oli häipynyt jo siihen mennessä.

Olisikohan pitänyt nämä markkinat järjestää myöhemmin, että sienetkin olisivat ehtineet. Ja omenat, nekin olivat loppuneet heti. Lauantai vaikuttaisi paremmalta päivältä kuin keskiviikko. Jos haluaisi asiakkaiksi myös työssäkäyviä.

Periaatteessa siis ihan kiva tapahtuma tulevaisuudessakin järjestettäväksi. Mutta pientä fiilausta pitäisi tehdä ajankohdan ja kaikkien myyjien samanaikaisen paikallaolon suhteen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Tiedossa oli, että kalakauppias ja Arvo tulevat klo 13 jälkeen, koska ovat ensin Raahen torilla. Kalanmyynti on kiinni, tuleeko kalaa ja Ahti ei suonut antejaan, joten ei kalastaja tuonut tyhjää pöytää. Lakriktsikauppias oli mukava lisä meidän mielestä, joten hänet toivotettiin tervetulleeksi. Järjestäjinä olimme kaiken kaikkiaan tyytyväisiä tapahtumaan, ostajat ja myyjät kohtasivat. Torikahvila sai kovasti kiitosta. Hyvä tapahtuma, jota kannattaa kehittää. FIILAUSTA TULOSSA. Seuraava topritapahtuma torstaina 12.9. klo 14-17. Toripaikka ilmainen edelleen, mutta muu itseltä. Toivotaan, että nyt on enemmän marjoja myytävänä, samoin sieniä ym ja ennen kaikkea, että kalastajan verkot ovat täynnä. Pyhäjoen Kuulumiset-lehdessä lisää tulevasta tapahtumasta.

    VastaaPoista