sunnuntai 24. marraskuuta 2013

RAUHAISAA JOULUA! EI KUN MARKKINAJOULUA! EI KUN...

Mistään rauhasta ole puhettakaan, kun sattuu ihmisten ilmoille osumaan. Tänään osuttiin.

Aamulla herättiin upeaan päivään. Yöllä oli tullut lisää lunta ja sitä olivat viellä puiden oksatkin valkoisenaan, ja tiellä ajeli aura-auto tyytyväisenä päästessään taas hommiin. Johan sitä edellisestä lumesta onkin kuukauden päivät, joten ilolla otimme tämän vastaan.

Päivä kun valkeni, niin aurinkokin alkoi paistella miltei kirkkaalta taivaalta. Muutamia pilvenrääpäleitä emme mainitse, kun eivät edes uhkaavilta näyttäneet. Näin talvisydännä, vuoden pimeimpänä aikana, on todella pimeää. Nytkin tätä kirjoittaessani kello on vähän yli neljä iltapäivällä ja ulkona täysi pimeys. Vielä kuukausi pitää odotella ennen kuin saavutetaan se kaikkein pimein aika ja taas alamme kulkea kohti valoa.

No, hyppäsimme siis autoon ja ajoimme kirkkaalla poutasäällä kohti Raahea. Vähän vaan harmitti kameran jättäminen kotiin, kun oli niin totaalisen upeat maisemat. Mutta nautimme niistä silmillämme ja kohta saavuimmekin jon isoon kaupunkiin. Messut olivat liikuntahallilla, joka on kätevästi laitakaupungilla, joten parkkitilaa riittää. Vaan ei silti tarpeeksi. Kaikki parkkipaikat ja tienvierukset olivat täynnä autoja.

No, emme jäänee norkoilemaan vaan suuntasimme Pattijoen ABC:lle haukkamaan huikopalaa ja katselemaan ihania tavaroita, joita siellä myyvät. Lahjuksia. Tavattiin vielä isopomokin, eli Antero matkalla Parhalahden koulun satavuotisjuhliin. Tokmannilla piti tietenkin käydä hankkimassa valokuvakehyksiä ja namimuotteja joululahjojen tekemistä varten. Ja sitten uusi yritys messuille.

Väki oli varmaan näiden kahden tunnin aikana osittain ainakin vaihtunut, mutta yhtä täyttä oli silti. Päädyimme sopuratkaisuun. Minä hyppäsin kyydistä pois ja Jaakko ajoi auton tien toiselle puolelle, Nesteen pihaan. Sieltä tuli hänelle kiva kävelylenkki pyhäpäivän ratoksi =)

Viime vuonna en messuilla päässyt käymään, ja nyt olinkin into piukassa. Tehtäväkseni olin saanut vakoilla käsitöiden hintoja omia myyjäisiämme varten. Olihan siellä käsitöitä, sukkia ja lapasia, joku askarrellut jotain muutakin. Kakkuja ja joulukortteja myös. Kovin oli hepposen oloista tarjonta aiempiin vuosiin verrattuna. Ostin silti pienet sukat ja vanttuut sekä itselleni enkelinsiivet =D  Minulla on jo sädekehä, jonka aion pukea joulunalusviikolla kouluun, nyt siipineen kaikkineen.

Kuuma kamina oli mukana ja heiltä ostin muutaman tiskirätin. Tosi ihania tuotteita heillä, paljon kissoja ja pöllöjä. Aion ostaa enemmän kunhan viikon päästä tulevat Pyhäjoen joulutorille.  Kaijalla on myös tosi ihania tuotteita. Niitäkin pitää käydä ostamassa, jos (toivottavasti) tulee paikalle.  Odotankin nyt innolla ensi lauantain joulunavausta ja joulutoria. Ja jo sitä ennen keskuskoulun joulumyyjäisiä.  Omamme ovat vasta itsenäisyyspäivän jälkeen, mutta siellä onkin tosi paljon tosi ihanaa myytävää =)

Niin, noista tämän päivän messuista pitää todeta, että olin hieman pettynyt. Oli jotenkin latistunut tunnelma aiempiin vuosiin verrattuna. Vai kultaako aika nekin muistot?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti