tiistai 13. tammikuuta 2015

KUNNANJOHTAJALLE TYÖPAIKKA

Eilisissä (12.1.) alueuutisissa kerrottiin Raahen seudun kuntaliitosasian etenemisestä. Selvitystä tehnyt nainen (jonka nimeä en muista, enkä haluakaan muistaa) oli saanut työnsä päätökseen ja totesi, miten paljon uutta ja hienoa yhdistymisellä saavutettaisiin. Kyseiset kunnat ovat siis Pyhäjoki, Raahe ja Siikajoki.

Yhteenliittyminen lisäisi elinvoimaa ja tuottavuutta, palvelurakenne paranisi ja vaikka mitä. Joopa joo. Onhan se nähty, miten paljon Saloinen, Pattijoki ja Vihanti ovat kehittyneet! Niillä menee nyt niin hyvin! Entisten kuntien elinvoima on lisääntynyt ja palvelut pelaavat! Hah!
Eivätkö nuo pötypuhujat seuraa asioita? Eikö kukaan tee tutkimusta siitä, mitä liittymisen jälkeen tapahtuu, oikeasti?

Ihan pienesti alkoi närästää siinä vaiheessa, kun uutistenlukija innoissaan totesi, että pyhäjokisille täkynä on se, että kunnanjohtaja Matti Soroselle tarjottaisiin työtä uuden kaupungin johtajana. Siis häh?!  Sehän se meitä kaikkia innostaakin! Että Soronen (niin mukava mies ja hyvä työssään kuin onkin) saisi töitä. Kannattaahan sitä tällaiseen täkyyn tarttua ja unohtaa Raahen pohjaton velkakassa, häviävät koulu-, kauppa- ja terveyspalvelut, kunnan tyhjeneminen ja muuttuminen periferiaksi. Mitäs pienistä, kunhan saataisiin uusi kaupunginjohtaja!

Julkisuudessa pohditaan vain sitä, mikä olisi uuden kunnan nimi ja millainen vaakuna. Niin kuin se nyt olisi mitenkään tärkeää. Onneksi Pyhäjoella on vielä järki-ihmisiäkin, kuten Pahalan Matti, joka totesi itsenäisyyden olevan tavoite.  

Vuoden 2017 alku pitäisi olla tämän kauheudenkin alku. Toivottavasti järjen ääni voittaa ja itsenäisyys säilytetään. Johan sen historiakin todistaa, että alistuminen ei koskaan paranna elinoloja. Eikä tätä huomatakseen tarvitse mennä naapuria pidemmälle kalaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti