lauantai 5. heinäkuuta 2014

KOTISEUTUVIIKOLLA

Kotiseutuviikko meni tänä kesänä viileissä merkeissä. Ainakin alkuosa siitä. Välillä satoi, välillä paistoi, mutta lämpötilat olivat matalia. Vasta loppuviikosta alkoi hieman lämmetä. Itse asiassa mittari näytti ihan kivojakin lukemia, mutta maa oli niin kylmä, ettei ulkona silti kauaa tarjennut. Poissa olivat ne tosilämpöiset ilmat, joista viime kesänä saimme nauttia. Keinussa vaan kiikuteltiin ja etsittiin varjopaikkoja. Nyt ei ole monenakaan päivänä tarjennut keinussa istua.

Tiistaina oli Annalassa varttuneen väen juhlahetki. Siellä oli musisointia ja lauleskelua kahvittelun lomassa. Sisällä pimeässä tuvassa oli tungosta, kun eivät ulos tarjenneet mennä, vaikka aurinkoista olikin. Jaakko oli siellä mukana veljensä kanssa. Tykkäsivät.


Keskiviikkona alkoi kirjastolla poistokirjojen myynti. Kova ryysis oli ollut lehtikuvista päätellen. Me jätimme sen väliin, kun illalla oli seurakuntatalolla afrikkalaisen musiikin konsertti. Tansanialainen Terevael Ayo siellä musisoi laulun, trumpetin, afrikkalaisen rummun ja tanssin keinoin. Joissakin lauluissa mukana esiintyivät Veli Ainali ja/tai Outi Krank.  Todella komeasti kaikui Ayon ja Ainalin yhdessä laulama Jumalan kunnia luonnossa.  Muu ohjelma oli enemmän ja vähemmän tasokasta. Trumpetinsoitto olisi ehkä kaivannut lisää harjoitusta, sehän onkin melko vaikea soitin. Tanssi toi oman lisänsä - elävää musiikkia sanan täydessä merkityksessä.  Tupa oli onneksi täynnä väkeä, vaikka sadeilma olikin.  Rostedtin Maija oli tulkkaamassa sen vähän, mitä swahilista piti kääntää. Ihmettelen, etteivät syyskuussa Tansaniaan lähtevät Rantaset tai Kati olleet paikalla. Krankit kyllä olivat.

Keskiviikkona oli myös Vilttiketju-näytelmän ensi-ilta. Vähän huono sää sille. Oli kuulemma sade justiin siksi aikaa tauonnut, mitä nyt loppuosa oli pitänyt vettä vältellen esittää. Liekö ollut yleisöä miten runsaasti?  Ensi viikolla pitänee itse käydä, kun sattuu sopiva ilma.

Torstaitori oli, vaikka silloinkin satoi ja oli kylmää. Ainakin osan päivästä. Ei käyty katsomassa.

Perjantaina sitten tehtiin reissu kirjastolle. Ostin 22 kirjaa, Jaakko yhden. Varsinaista kahmimista suoritamme vasta ensi viikolla, kun ne tulevat kassimyyntiin. Silloin saa koko kassillisen eurolla, nyt oli 50 senttiä kappale.  Kolme Meavy Binchyn kirjaa löysin, muut olivat kertakäyttökamaa.

Ja huomenna sunnuntaina on sitten kotiseutujuhla. Sitä ennen kirkonmenot ja ruokailu seurakuntatalolla. On luvattu kaunista ilmaa, joten eiköhän sekin päivä mene nautiskellen =D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti