maanantai 16. maaliskuuta 2015

KALLE KÄÄNTYY HAUDASSAAN?

Kalle Anttilan aikoinaan perustama Anttilan tavarataloketju on lahjoitettu saksalaisille.

Lahjoitettu on tässä yhteydessä oikea sana. Saksalaiset maksoivat koko paketista miljoona euroa (1 000 000). Kauppa sisältää 23 Anttila-tavarataloa, 8 Kodin1-tavatataloa, NetAnttila- ja Kodin1.com -verkkokaupat, tytäryhtiöt Virossa ja Latviassa sekä keskustoiminnot Suomessa. Myös myynnissä (kaupoissa) olevat tuotteet sekä luultavasti myös Anttilan omistamat kiinteistöt kuuluvat kauppaan.

On Anttila tosin tehnyt 64 miljoonan euron tappion viime vuonna, ja "Kesko kirjaa kaupasta 130 miljoonan euron kulut", mitä se sitten tarkoittaneekaan. Mutta lahjoitus se oli silti.

Toivottavasti saksalaiset saavat kaupat toimimaan, ettei koko ryhmä poistu Suomesta.

Lapsuudestani muistan, miten Kalle Anttila -tavaratalot olivat aarreaittoja. Innoissamme aina selasimme postimyyntiluetteloita, ja tutkimme kaikki tavarat Turun Anttilassa käydessämme. 

Jossain vaiheessa se kuitenkin alkoi muuttua. Ensin hävisivät luetteloista pienet ja mielenkiintouset tavarat. Niissä oli enää pääasiassa vaatteita, liinavaatteita ja elektroniikkaa. Vähitellen, tuoteryhmä kerrallaan hävisivät muut tuotteet.

Sitten tavaratalot alkoivat muuttua. Enää ei kauppa houkutellut tutkimusretkelle. Huonekalutkin poistuivat myymälöistä. Turun Anttila muutti Brahenkadulta Yliopistonkadulle, hienompaan paikkaan, ja niinpä se kuvitteli itsekin olevansa hieno. Kalle Anttilan perinnöstä ei ollut enää mitään jäljellä. Ovet avautuvat automaattisesti, ja niin asiakas astuu pökerryttävään hajumaailmaan.  Heti sisään tullessa vastassa on kosmetiikkaosasto, eikä huomaa onko tullut Stockmannille, Wiklundille, Anttilaan vai johonkin muuhun isoon tavarataloon.

Onko se kehitystä?  Ehkä jotkut muutkin asiakkaat ovat samaa mieltä ja äänestävät jaloillaan.


Jee?

1 kommentti:

  1. Postimyynti kuvasto oli hyvä ja siitä tuli joskus tilattua, vaan eipä ole monesti tullut tavarataloissa käytyä.

    VastaaPoista